• Suka duka kuliah online
    College

    Suka Duka Kuliah Online di Tengah Covid-19

    Tanggal 18 Maret 2020 silam menjadi awal mula kuliah online yang saya jalani saat ini. Banyak cerita suka duka yang saya rasakan selama kuliah online dari rumah. Sebelum Kuliah Online Semuanya dimulai pada tanggal 2 Maret 2020 ketika berita mengenai kasus pertama Covid-19 beredar di jagat maya. Saat itu saya sedang duduk anteng mendengarkan kuliah dosen, catet sana catet sini di buku tulis bak mahasiswi grade A super rajin (Eh, emang rajin kan? Iya nggak sih? wkwk). Lalu perhatian saya teralihkan oleh temen-temen yang nggak bisa berhenti grasak-grusuk dari meja mereka. Aduh, nggak kepingin kepo sebenernya. Cuma, saya mulai curiga karena tumben-tumbennya mereka ngobrol di tengah kuliah, tanpa saya lagi.…

  • Himi Miya Jelly Gouache
    College,  Life

    6 Hal yang Gue Lakukan Setelah Ujian Online Selesai

    Halo, apa kabar? Semoga kalian semua tetap sehat di tengah pandemi corona ini ya. Rasanya cukup aneh ketika kita lagi antusias menyambut tahun baru, eh yang mampir malah corona. Terus sejak saat itu juga semua kegiatan kita beralih metode jadi kerja dari rumah dan tatap muka via daring. Sama kayak kuliah dan ujian gue juga. Gue harus menjalani ujian online penuh perjuangan beberapa minggu yang lalu wkwkwk. Sebelumnya, gimana puasa kalian? Belum ada yang bolong kan? Kalau sudah baligh, sehat, dan kuat berpuasa jangan bolong-bolong ya! Oh ya, mohon maaf lahir dan batin. Maafin kalau Yasyfin ada salah ke kalian dan jarang update blog ya. Jadi Ujian Tengah Semester (UTS)…

  • Things to Prepare for New Semester in College
    College

    5 Things to Prepare for New Semester in College

    New semester in college could be a little bit intimidating, don’t you agree? You will step to a higher level from where you stand right now, and you wonder will it be harder than before or not. If you prepare these things below, you will feel more confident. My new semester is coming soon. I’m a little bit nervous but also feel excited. Yes, some university has already started its academic year since last month or a couple week ago, maybe. However, my university will begin its even semester in the middle of February. Mine has always been started late than other universities in town. And, last month was a…

  • College

    15+ Ambiences and Instrumental Songs for Studying

    Music has been part of our life. Did you recall the last time you listen to it? Perhaps you listen to music while you go commuting, at school, studying, reading, or cooking at home. Or maybe you listen to your favorite playlist just because you want it. See, it’s hard to detach yourself from it. Just like you, I love listening to music when I’m studying. But, I’m pretty bad at listening to lyrical songs. I can only keep my focus for about thirty minutes. Then, All my attention will be drawn to the song. Goodbye homework! Hello Ed Sheeran, Shawn Mendes, (Insert another singer here)! But at the same…

  • The Perfect Pen
    College

    The Perfect Pen: Tips on How to Choose a Perfect Pen

    I can write freely now since final exams have over. So, in today’s post, I’m gonna share you how to choose a pen that suits you. It is based on my experience. I struggled with pens I had used for years. Maybe there are people out there who struggle with the same issue as me. Therefore, I wanna help you to find your perfect pen by giving you some tips that might be helpful. *Please note that I won’t recommend any pen in this post. My Story I’d been using Sakura Pigma Micron 01 for writing. It had been my favorite pen for a year. Sakura Pigma Micron is a…